Marc Facchini (Singer-songwriter)

Siden udgivelsen af sin debutplade i 2015, er Marc Facchini både blevet DMA-nomineret og rost til skyerne af flere anmeldere, mens han har spillet Danmark tyndt. Med sin tredje plade, 'Himmelmekanik', er den dansk/italienske sangskriver klar til at træde ud af sine forbilleders skygge.

  ”Efter 13 års sangskrivning er jeg endelig nået til et punkt, hvor den musik jeg skriver når mine ambitioner for, hvordan jeg vil påvirke lytteren. Det er en enormt tilfredsstillende følelse, og derfor må jeg også huske at bevare min ydmyghed. I det her liv kan man altid blive klogere, dygtigere og mere fokuseret.” 

  Sådan beskriver Marc Facchini sin tilfredshed med materialet på 'Himmelmekanik', som udkommer i løbet af 2018. Pladen er den tredje i rækken af soloudgivelser, med den erklærede intention, at tage den danske sangskrivningstradition videre til nye generationer under nye omstændigheder. Forbillederne spænder vidt; fra Allan Olsen, Sebastian og Povl Dissing til internationale navne som Arvo Pärt, Nusrat Fateh Ali Khan og Ali Farka Touré. Marc Facchini uddyber:

  ”Jeg vil gerne lave noget musik, som på moderne vis forholder sig til den perlerække af magiske danske sange, som der er blevet skrevet de sidste 50 år. I dag er der kortere fra Thisted til Tokyo, end nogensinde før. Når jeg beskæftiger mig med noget så kasse-agtigt som dansk sangskrivning, giver det mening at inkorporere estisk minimalisme, sydasiatisk sufi-sang og malinesisk blues, fordi alle de ting er en del af, hvordan Danmark lyder i dag.”

  Hør én af hans singler fra hans nyeste album "Himmelmekanik" nedenfor: 

  Med sin debutplade ('Vidunderlige drømme'), som rummede gæstestjerner fra blandt andre Love Shop og Chorus Grant, begyndte Marc Facchini at få opmærksomhed internt i musikbranchen, og med opfølgeren ('Mørk Mandala') hoppede dagspressen også med på vognen. Musikmagasinet GAFFA kaldte Marc Facchini for en ”solist med med en stærk, egen stemme – i både bogstavelig og overført forstand”, mens Dagbladet Informations musikanmelder, Ralf Christensen, leverede skudsmålet: ”Det er her, i hans kød, i hans inkarnation af nedgriflede sange, som en strålende performer med rødder i fortiden og topskud i nutiden, at det hele giver mening. Et menneske ytrer sig og mener hvert et fucking ord. Så er det, at det er tid til at spidse ører".

  Dørene til koncerten åbner kl. 19.00

  Billetpris:
  Forsalg: 120 kr.
  I døren: 140 kr.
  Studierabat 50%

  Arrangør: NygadeHuset

  spotlight
  Sidst opdateret 12.11.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk