Pligten Kalder (lyden af brunt værtshus)

Pligten Kalder er et orkester der bringer en kærkommen musikalsk blodstyrtning fra de brune værtshuse og den musikalske baggård - sangene er skæve samfundskritiske og sorte,- anført af Johan Olsen (magtens koridorer), Torben Steno og Peter Jessen.

  Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det og kan sagtens have det sjovt imens. Sange som Tre Ældre Kvinder På En Tom Bøssebar I November, Hvorfor Er Jeg Ikke Død og mindevisen til en afdød ven, Boffeladen, vidner om spændvidden og at det (heldigvis) aldrig bliver direkte lårklaskende. Men man bliver rørt. Det er givende, gribende og unik musik, der uimodståeligt stikker tilhøreren dybt, blidt, drilsk og meget dansk.

  Torben Steno bestyrer Optigan-orglet og andre mangelfulde tangenter. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende og nødvendige bindeled mellem de to andre flaksende mandesjæle og en oplevelse i sig selv.

  Pligten Kalder er live kendt for magiske øjeblikke og spontant dedikerede fans. Her udfolder de to snakkehoveder Steno og Olsen sig også mellem numrene, mens Jessen bevarer roen for alle.

  Man får en oplevelse af noget ægte med Pligten Kalder. Man drages ind og søger ud. Det er ikke bestemte temaer, der driver dem frem - og os andre med. Det paradoksale lurer hele tiden bag hjørnet af det absurde, det banale og det spontant sande. Som i livet selv. Lige i dit ansigt og håndgribeligt, men også diffust, indirekte og ud over det hele.

  Vi kan nu præsentere Laura Illeborg, som support til Pligten Kalder.
  Efter en 10 års solo pause er Laura nu klar til at stå selv forrest på scenen med nyt materiale, som nærmest dryssede ud af ærmet på hende i et hidtil uset omfang. 
  Det er Niels Dahl, fra blandt andre Vildnis der spiller bas, og Knud Møller der spiller guitar. Knud Møller spillede i mange år guitar med Johnny Madsen i mange år. 
  Resultatet er blevet 11 smykke og eftertænksomme numre, der peger imod en mere afdæmpet vise- singer/songwritertradition end tidligere.

  Dørene åbner kl. 14:30 

  Billetpris:
  Forsalg: 190 kr.
  I døren: 210 kr.
  Studierabat 50%

  Arrangør: NygadeHuset i samarbejde med Sønderborghus.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Sidst opdateret 12.11.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk