De Efterladte (Indie/Alternativ)

I oktober 2018 udkom De efterladtes nye album Synger dagen ind. Stemningen på det nye album er på samme tid storladen og fortroligt lavmælt. Musikken er oftest i mol, lydbilledet er minimalistisk og i fokus er stadig den prunkløse og unsentimetale vokal.

  De efterladte synger dagen ind

  5 stjerner i Jyllandsposten
  5 stjerner i Gfrock
  4 stjerner i Gaffa

  I oktober 2018 udkom De efterladtes nye album, 'Synger dagen ind'. Stemningen på dette nye album, det fjerde siden debuten i 2011, er på samme tid storladen og fortroligt lavmælt. Det kan lyde paradoksalt, men når man lytter, forstår man. Musikken er oftest i mol, lydbilledet er minimalistisk og lettere kuldslået og i fokus er stadig den prunkløse og usentimentale vokal. Teksterne er til gengæld overvejende lyse og håbefulde. De efterladte trives med paradokser.

  Scenen i flere af Peter H. Olesens sangtekster er sat ved et nyt års begyndelse: Vinteren og vinterens endeligt set fra øverste etage indover byen. I andre sange er det natten der bliver til dag, betragtet af den søvnløse. Der er, som altid hos De efterladte, både alvor og lys i sangene, vemod og håb. Sangtitlerne fortæller det, ‘En sang der tror på at vinteren er forbi’, ‘Nattens lys’, ‘Jeg ser udsigten’ og ‘Jeg bilder dig ind vi kan se helt til Sverige’: Det nye år, den nye dag, udsigten.
  Michael Lunds melodier er stadig skrevet på den akustiske guitar men i instrumenteringen er De efterladte på dette nye album gået i en ny retning, de har fundet frem til keyboards fra deres tidlige ungdom sidst i 1970’erne: Mellotron, Moog- og Korg-synthesizere, el-piano og lignende.
  Guitarerne, de få steder de overhovedet optræder, ligger langt tilbage i lydbilledet som motor og rytme.

  Nedenfor kan du høre sangen "Nattens Kys"

   

  De efterladte er: 

  Peter H. Olesen, som synger og skriver ordene. Det gjorde han tidligere i Olesen-Olesen og - hvis nogen husker så langt tilbage - i Greene og Sort-Hvide Landskaber. Han har lavet musik siden begyndelsen af 1980’erne. Når han ikke skriver tekster til De efterladte udgiver han romaner og digtsamlinger. Han udsender en ny bog her i oktober, digtsamlingen ‘Jeg er en kaktus, jeg passer mig selv’.

  Michael Lund, der har spillet musik mindst lige så længe som Peter, både i egne grupper og som sideman i fx Olesen-Olesen, dengang på lap steel og dobro. Siden er han sprunget ud som komponist og nu spiller han alskens instrumenter.

  Og Boi Holm må ikke glemmes. Han er så at sige duoens tredjemand: producer, tekniker, kollega, gammel ven - og det fremmede øre. Han spiller på alt, hvad der kan spilles på og betjener teknikken. 

  ‘Synger dagen ind’ udkom på alle medier og platforme - lp, cd, download og streaming - i slutningen af oktober 2018 og De efterladte turnerede derefter i udvalgte byer landet over. Gaffa var glad for koncerten på Atlas i Aarhus og gav 5 stjerner.
  Der turneres i marts 2019 - igen som 'forstærket duo' med Boi Holm som tredjemand.


  Dørene åbner kl. 19:00

  Billetpris:
  Voksen: 80 kr.
  Studerende: 40 kr. 

  Arrangør: NygadeHuset

   

  spotlight
  Sidst opdateret 04.12.2018

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk