Mosteri

Har du overflod af æbler og pærer i haven,- så kan de laves til den skønneste most med NygadeHusets mosteri.
Det er sjovt, og når du nu er igang kan du ligeså godt lave en stor portion til fryseren, så har du skøn most til langt ind i vinteren.

Lån/lej mosteriet til børnehaven, til baghaven, til vejfesten eller til SFOen.

Det bliver et hit!

    NygadeHusets komplette mosteri kan lejes af private for kr. 500,- i døgnet. Institutioner i Aabenraa kommune kan låne det GRATIS.

    Ring eller send en email hvis du er interesseret i at låne vores mosteri. Husk at printe og underskrive kontrakten inden du afhenter mosteriet.

    Efteråret er sæson for frugter som man kan bruge til at lave most. Nu kan du selv presse dine frugter til den mest fantastiske most. For at kunne give dig den bedste oplevelse er her et par gode råd.

    Mosteri lejekontrakt

    Her skal du hente lejekontrakten. 

    Lejekontrakt Most

    Udvælg frugten med omhu

    Når du samler de frugter, du skal bruge, så brug så rene æbler som muligt. Bruger du nedfaldsæbler, så brug ikke de æbler, som er angrebet af råd. Brug heller ikke æbler, hvor der sidder fugleklatter. Brug ikke nedfaldsfrugt fra steder hvor den kan have været dyr. Afføring fra dyr kan gøre dig alvorligt syg.

    Skyl frugten grundigt

    Når du skal bruge æbler til most, skal du først skylle frugten grundigt. Skyl helst flere gange, da en grundig skylning af frugten fjerner rester af jord, smådyr og andet, der kan indeholde bakterier. Genbrug ikke skylle vandet.

    Rengør din frugtpresser både før og efter brug

    Du kan ikke vide hvornår vores frugtpresse sidst er rengjort, eller hvor godt den er rengjort. Formenligt er det lang tid siden. Selv om de gjorde saftpresseren ren efter seneste brug, kan den trænge til en rengøring igen. 

    Skil den ad og vask alle dele i vand og sæbe. Husk at skylle efter med rent vand, så der ikke kommer rester af sæbe i den friskpressede most eller frugtsaft. 

    Husk at mosten har kort holdbarhed

    Når du laver æblemost hjemme, skal du huske, at du ikke pasteuriserer mosten. Det betyder, at æblemosten ikke kan holde sig lige så længe, som den most, du køber i supermarkedet. 

    Sørg for at skolde flasker og glas, inden du hælder mosten over på flasken. En helt ren flaske er med til at øge holdbarheden. 

    Drik gerne den friskpressede most samme dag – og opbevar mosten på køl, indtil du skal drikke den. Har du lavet store mængder æblemost, kan du fryse den ned. 

    Sidst opdateret 12.12.2016

    Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

    Fandt du siden nyttig?

    Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk