Northern Assembly (Folk)

Dette band er – som navnet antyder – en forsamling af nordiske musikere med en fælles kærlighed til historier og musik. Bandets sange fortæller om hjemve, om at længes og søge efter håb og fred på en bund af skøn melodisk nordisk folkmusik, der leder tankerne hen på sangskrivere som Simon & Garfunkel og bands som Mumford & Sons.

  Med fængende historier om rodløshed og medrivende, livsbekræftende toner, som bedst kan beskrives som “rootless folk”, er Northern Assembly ikke baseret på nogen bestemt musikalsk tradition, men snarere en længsel efter at finde et sted at kalde hjem. Selvom hjemadressen i øjeblikket siger “Danmark”, har de to sangere og storytellere i Northern Assembly, Dina Dánialsdóttir og Andreas Bevan, rejst vidt og bredt og tilbragt nogle af de vigtigste barndomsår i steder som Østafrika, England, Norge og Færøerne. Dette har medført, at begge altid har haft følelsen af ikke rigtig at høre hjemme, hvilket de har erfaret, kun kan dulmes gennem musikken.

  Sammen med trommeslager Jens Hedegaard og kontrabassist Jesper Smalbro, som i øvrigt har deres rødder solidt plantet i den jyske muld, fandt de sammen en måde at give afløb for deres følelser på i Northern Assembly.

  Bandet udgiver i 2019 opfølgeren til debutalbummet ’Death, won’t you marry me?’ som i 2018 sendte Northern Assembly på en lang og succesfuld Danmarksturné. Det lovende danske folk act, vokser sig stille og roligt større på den danske og udenlandske musikscene. Udsolgte shows og gentagne festivalbesøg på bl.a. SPOT, Smukfest og Tønder Festival har samlet et dedikeret, nationalt følge. Ligeledes har en turné til Schweiz og en turné til Sydkorea tiltrukket opmærksomhed fra det store udland, som nu endnu engang kalder på Northern Assembly. Bandet drager nemlig udover en landsækkende turné i efteråret 2019 også til Færøerne, hvor de spiller en koncertrække til foråret. Finder de mon nogensinde hjem igen?

  Dørene og baren åbner kl. 19:00

  Standart: 110 kr. (120 kr. i døren)
  Studerende: 55 kr. Studiekort skal fremvises i døren.

  Arrangør: NygadeHuset - i samarbejde med det regionale spillested Sønderborghus

   

   

   

   

   

  spotlight
  Sidst opdateret 04.04.2019

  Del denne side med verden eller bare en ven på Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn eller mail.

  Fandt du siden nyttig?

  Nygadehuset Nygade 23 A 6200 Aabenraa mail@nygadehuset.dk