Makerspace Aabenraa - Leg dig til viden

Nu har Nygadehuset fået sit eget kreative Makerspace, hvor vi kombinerer leg og læring.

Indhold

    I vores nye kreative og eksperimenterede MakerSpace kan du lege og samtidig lære om teknologi, videnskab og naturfag. Alle kan være med – uanset alder. Måske har du allerede en god idé? Så kan du afprøve den hos os.

    Mangler din dukke en arm? Skal din dinosaur opgraderes til en robot? Har du en t-shirt, der skal pimpes?

    Der er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne. Dine kreative tanker og din nysgerrighed er det, der driver vores MakerSpace. Vi stiller værktøjer, maskiner og teknologier til rådighed – og hjælper gerne med råd og vejledning.

    Vi har ingen tilskuere i vores Makerspace – alle er med til at lege og skabe. Legen gør os klogere og giver os ny viden. Intet er umuligt!

    En maker er en person, der selv tager fat på at gøre sin fantasi til virkelighed. Et makerspace er et rum, hvor vi stiller mange forskellige redskaber til rådighed og hjælper hinanden med at skabe ting.

    Vi tager udgangspunkt i den gode idé – men vi sætter ingen grænser for, hvad der er muligt.

    Vi tilbyder forskellige workshops, events og øvrige aktiviteter. 

    Villum Fonden har støttet etableringen af Makerspace Nygadehuset og et mobilt Makerspace forbeholdt skoler og institutioner. Desuden findes et mindre Makerspace på Aabenraa Bibliotek på Haderslevvej.

    Hold øje med aktiviteter og muligheder på Nygadehusets hjemmeside og bibliotekets side med aktiviteter

     

    Brug af Makerspace

    I åbningstiderne er det muligt at bruge Makerspace NygadeHuset selv eller under kyndig vejledning af lokale makerspaceinstruktører eller -ambassadører.

    Værkstederne er indrettet med alt det, der skal bruges for at udarbejde planer, lave forsøg, bygge og afprøve. Her kan du se, hvilke teknologier, værktøjer og redskaber, der er i Makerspace NygadeHuset og Mobile.

    Det mobile makerspace er tiltænkt lokale institutioner og skal bookes på forhånd. Derefter køres makerspacet ud til skolen, SFO’en eller daginstitutionen.

    Her kan de lokale lærere eller pædagoger bruge makerspacet selv eller under kyndig vejledning af gode frivillige.

    Læs mere om vilkår og praktisk info.