Nyheder

Her kan du læse om alle de mange spændende aktiviteter, der sker i NygadeHuset.

Læs mere om gældende covid-19/corona-restriktioner her 

Artist talk med Nikolaj Nørlund

Kom til artist talk med den danske musiker, sangskriver, producer og pladeselskabsejer Nikolaj Nørlund i NygadeHuset den 27. maj kl. 19.30.

Nikolaj Nørlunds karriere har været brolagt af musikalske kollaborationer på kryds og tværs. Det har krævet et mandsmod og køligt overblik. Både lyrisk og musikalsk er Nikolaj Nørlund frygtløs og helt sin egen.

Hør historien om, hvordan Nikolaj Nørlund har udfordret sig selv musikalsk i næsten tre årtier.

En artist talk er en mulighed for at komme helt ind på livet af mennesket bag kunstneren. Det er ikke en koncert, men en inspirerende samtale med en kunstner. Vi kommer tæt på og bliver klogere på historierne bag musikken og det, der ligger bag.

Billetprisen for denne artist talk er 95 kr og 50 kr for studerende.

 

Artist talk med Katinka

Katinkas forsanger Katinka Bjerregaard gæster NygadeHuset den 15. april kl. 19.30 til en artist talk, hvor hun taler om musik, inspiration og yndlingssange.

Siden debuten i 2014, hvor Katinka bragede igennem den danske lydmur, har bandet med Katinka Bjerregaard i front, på herlig uskolet vis, formået at opbygge en musikalsk ramme, hvor der ruskes op i formlerne.

Hør hvordan Katinka får sat ord på sine følelser, når Gaffas anmelder gennem mange år, Finn P. Madsen spørger ind til lyrikken, musikken og karrieren, der ofte er som en spændt bue mellem det hverdagsagtige og det poetiske.

Vejen fra at være ukendt til at blive en stemme, hvor de fleste lyttere genkender noget af sig selv, har om noget været med til at ændre livet for den talentfulde sangskriver. Katinka skriver fra hjertet. Sangene virker umiddelbart som et tankemylder, der ofte kan forekomme kaotisk, men også melankolsk og sårbart. Hendes helt personlige skrivestil er hendes store force, når hun med krads ærlighed taler til sit publikum.

Billetprisen for denne artist talk er 95 kr og 50 kr for studerende.

 

Kreaposer til fastelavn

Vi er så kede af, at vi ikke kan holde fastelavn med jer i år!

Men når I ikke kan komme til os, så kommer vi til jer!

På torsdag den 11.  og fredag den 12. februar sætter vi begge dage 25 kreaposer ud klokken 13.00, som er fyldt med palietter, filtdutter, fint papir, masker, bånd og perler.

Hent dem, så I kan være #kreaskør og pimpe jeres fastelavn lidt op!

Du skal selv have skaks og lim, resten bringer vi.

Del gerne et billede, så vi kan se om jeres masker er lige så fine som Maries og ”Mors”.
Vi opfordrer til at benytte tomt emballage til din egen fastelavnstønde i stedet for at smide det ud.


Aktivisterne er rykket til efteråret

NY DATO! Aktivisterne er rykket til den 26. oktober

Teater i Aabenraa har arrangeret at prisvindende Teatergrad kommer forbi Nygadehuset, hvor de opfører Aktivisterne. Et stykke der ser tilbage på 70ernes aktivisme og giver håb for at der stadig er aktivister i 2021.

Et band er samlet, fordi de vil gøre en forskel. De vil være bandet, der åbner publikums øjne for verdens elendighed: Klimakrisen, flygtningestrømmene og så videre så langt tankerne rækker. De vil skabe musik, der vækker aktivisme og forandring, når nu politikerne har givet op.

Bandet drømmer sig tilbage til 70’erne, hvor man tog stilling, hvor demonstrationer gjorde en forskel, hvor kunsten blev taget seriøst og var talerør. Men også nutiden kalder på handling, og hvis kunsten skal have en berettigelse, skal den ville forandre.

Sammen med publikum dykker bandet ned i musikken fra dengang og ned i de aktivistiske gruppers historie. Bandet spiller Pete Seager, Bob Dylan og Skousen & Ingemann og ser tilbage på yderpunkterne Røde Mor og Rote Armee Fraktion.

Hvor langt vil vi gå, og hvordan ser aktivismen ud i dag?

Bandet er ikke i tvivl. De vil give håb til dem, der aldrig har haft det og give det tilbage til dem, der har tabt det. De vil tænde gnister og samle folk i forsamlingshuse, på torve og pladser, vælte hegnet og stå på Orange Scene i 50-året for festivalens start. For de tør ikke andet end drømme og gå forrest – de tør ikke andet end handle.

Teatergrad har vundet Danmarks Teaterforeningers pris som årets teater i 2019.

Kom og oplev Aktivisterne tirsdag den 26. oktober kl. 19.30 i Nygadehuset.