Gå til hovedindhold

Vil du være frivillig?

Har du lyst til at blive en del af NygadeHusets fantastiske crew af frivillige?

Indhold

  Har du lyst til at hjælpe til, når vi har foredrag og andre arrangementer? Har du børnetække og kan hjælpe til, når vi har kreative aktiviteter? Har du selv gode idéer til nye arrangementer?

  NygadeHuset er et kulturhus der rummer fællesskaber, værksteder og et væld af kreative børne- og familiearrangementer. De fleste af NygadeHusets aktiviteter – fra livestreaminger til repair cafe – er drevet af frivillige kræfter.

  NygadeHusets filosofi er, at kultur er noget vi skaber sammen. Vi samarbejder med andre kreative kultur-aktører, foreninger og frivillige for at skabe kulturoplevelser af høj kvalitet, som man ikke kan finde andre steder i Aabenraa. Derfor kan man også være frivillig på flere måder, alt efter hvad man interesserer sig for.

  Som frivillig kan du blive en del af:

  • NygadeHusets børne- og familiearrangementer og aktiviteter Her kan du blandt andet være med til at gøre klar og vælge materialer, planlægge og gennemføre kreative aktiviteter, vælge børnemusik på Spotify og gå til hånde i løbet af dagen.
  • NygadeHusets kreative værksteder I vores værksteder kan du hjælpe med at bygge kreagrej og prototyper og komme med idéer og kreative indspark. Kun fantasien sætter grænserne! Vil du selv lave et strikke-arrangement, så har vi de helt rigtige rammer. Er du erfaren i keramik-værkstedet og har du lyst til at hjælpe nye i gang, så er det måske det rigtige sted for dig?
  • RepairCafé Aabenraa Kan du fikse en lynlås eller noget helt andet? Så kan du blive en del af vores kommende RepairCafé, hvor vi hjælper med selvhjælp til at få liv i gamle ting.
  • MakerSpace Har du lyst til at lege med teknologier og design og gennemteste vores 3D-printere, hjælpe andre i gang og stå for de flotteste print til t-shirts og klistermærker?
  • Foredrag, streaming, m.v. Vil du hjælpe med at gøre klar, stå i bar, tage imod foredragsholdere og løse praktiske opgave til foredrag og artist talks.

  Har du selv en god idé?

  Eller måske du har en interesse eller ide til en god aktivitet eller et arrangement, som ikke er på vores program endnu?  NygadeHuset er et sted, hvor gode ideer får plads til at vokse og blive ført ud i livet.

  Du har måske lyst til at lave en strikkeklub, et syværksted, en male-workshop, en læsecirkel eller noget helt andet?

  Som frivillig har du mulighed for at komme med ideer til nye frivillige-projekter i NygadeHuset. Du kan altså selv har indflydelse på, hvilke aktiviteter du gerne vil sætte i gang.

  NygadeHuset har både et glasværksted, keramikrum, et meget veludstyret kreativt rum, et MakerSpace og en scene – og hvis noget mangler, så skaffer vi det!

  Åbent kontor

  Du har mulighed for at komme forbi i kontortiden, hvor du kan høre om huset og få sparring til din idé. Kom og få en snak om, hvordan vi gør din idé til virkelighed.

  Kontoret er bemandet:
  Tirsdag: 15.00 - 17.30
  Onsdag: 9.00 - 12.00

  Hvad tilbyder vi:

  Som det første, bliver du grundigt introduceret til huset, regler og det at være frivillig i huset (Du kan desuden læse mere om de generelle retningslinjer, love og regler for frivillige her)

  • Du bliver en del af et team med glade mennesker
  • Du kan få erfaringer og kompetencer til dit cv
  • Du møder nye spændende mennesker og skabe nye venskaber

  NygadeHusets værdier

  NygadeHuset er i høj grad baseret på frivillige ildsjæle, der med deres kreative, skæve, sjove og anderledes ideer skaber kulturelle oplevelser for vores mange gæster og brugere. Vi mener, at de frivillige er med til at sikre, at NygadeHusets tilbud har en høj standard og at de er alsidige og mangfoldige.  Vores værdier er bygget omkring et godt værtskab, ansvarlighed, holdånd, fællesskab, gensidig respekt, samarbejde og samskabelse. 

  For at kunne betragtes som en del af frivillig-teamet på NygadeHuset skal du have min. 3 vagter hvert halve år (januar til juli + august til december). Vi laver din vagtplan helt fleksibelt, så den passer bedst muligt ind i din hverdag.

  Sådan kommer du med på holdet

  Kig forbi til vores åbent kontor eller send et par ord om dig selv og hvilke aktiviteter, du kunne tænke dig at hjælpe med, til phje@aabenraa.dk . Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til Pernille på tlf. nr.: 3066 8457, hvis du har spørgsmål.

  Vi forsøger at finde plads til alle, der har interesse i at blive frivillig på NygadeHuset, men vi kan ikke love på forhånd, at vi finder en plads til dig eller dine aktiviteter. Vi har i øjeblikket en mindre venteliste for at komme i betragtning som hjælper, og derfor tager vi i første omgang en snak med dig for at afklare, hvilke opgaver du kan være med til at løse.