Gå til hovedindhold

Handicappede brugere af NygadeHuset

Beskrivelse af adgangsforhold på Nygadehuset.

Indhold

  Parkering for gangbesværede

  Lige til højre for den store indgangstrappe, til NygadeHuset, Nygade 23A , finder du NygadeHusets P-plads for handicappede. Båsen er afmærket i belægningen, og med et skilt.

   

  Er caféen åben, vil det næsten altid være nemmest, for dig, at parkere på P-pladsen, ud for caféen. Den ligger på niveau med caféindgangen. Byens borgere, der skal handle på gågaden, bruger også dette parkeringsområde, og der er som regel pladser at finde.

  Ring evt. i forvejen, og bed om at få cafédøren åbnet for dig: 73768702.

   

  Ydre elevator

  Har du valgt indgangen fra Nygade, finder du der, den ydre elevator, som kan bringe dig op på niveau med yderdøren. Dermed undgår du hovedtrappen, der har seks trin.

  Det er vigtigt, at du læser instruktionen, i elevatoren, og følger denne nøje. Hav evt. en hjælper med, eller ring evt. og bed om hjælp, på NygadeHusets kontor: 73768703.


  Indgangsdøren åbner og lukker, automatisk, med en sensor. Bliv derfor ikke forskrækket, hvis døren ser lukket ud, når du ankomme; den glider til side, som dørene i et tog, når du er lige foran den.

   

  Indvendige elevator

  Lige så snart, du kommer ind i huset, er du ved den indvendige elevator. Den kan føre dig til kælderen og til alle huset øvrige etager. Betjeningspanelet sidder lavt, så det er let at trykke på knapperne fra en kørestol.

   

  Kælderen

  Elevatoren fører dig helt ned i kælderniveau. Her finder du to af husets kreative værksteder, idet både lerværkstedet og glasværkstedet er placeret der. 

  Skal du arbejde i ler, må du muligvis bruge rampen, der går ned til værkstedsgulvet. Bed evt. om hjælp.

  Skal du arbejde i glas, bliver du på sammen niveau.

   

  Stueplan

  En glasdør adskiller trapperummet, fra de øvrige lokaler, på stueplan. Her finder du caféen, den lille scene og det kreative værksted. Her finder du også et handicaptoilet.

  Glasdøren er åben, når cafeén er åben, eller når der foregår noget på scenen. Døren er normalt ikke åben uden for caféens åbningstid, dvs. sen aften og nat.

   

  Handicaptoilet

  Der er to toiletter i stueplan. Det ene er handicaptoilet. Dette er markeret med et skilt. Ved toilettet, er der installeret fleksible støttearme, du kan slå ned, hvis du har brug for det.

   

  Café, lille scene og kreativt værksted

  I stueplan ligger caféen, den lille scene og det kreative værksted. Du kan komme til alle lokaler uden at skulle over dørtrin.

  Skal du købe noget i caféen, står der en klokke på disken, som du ringer med. Så kommer vi og betjener dig!

   

  Enkelte arrangementer eller møder finder sted i Slyngelstuen, hvor den lille scene er. Baren i Slyngelstuen er forholdsvis høj, men sig bare til, så sørger vi for, at der kommer nogen, og serverer for dig!

   

  Første salen

   

  Store scene

  NygadeHusets store musikscene ligger på 1. sal. Til arrangementerne, fra denne scene, er der altid unummererede pladser, dvs. man sætter sig, hvor man har lyst, efterhånden, som man dukker op. Vi reserverer gerne en stol, eller en plads, til dig, der er gangbesværet, eller på anden måde handicappet; f.eks. hvis du har en fobi, er autist, eller er ramt af angst.

  Ring i forvejen på 73768703.

   

  Der er trinløs adgang, til koncertrummet, ad en bred dør.

   

  Baren er i lokalet, bag ved musikscenen. Den er høj, og det kan være svært at komme frem til baren, hvis det er et godt besøgt arrangement. Vi kommer gerne ud til dig, og sørger for, at du kan købe på lige fod med alle andre i baren.

   

  På samme etage ligger to mødelokaler og Filuren, (legerum). Der dørtrin på et par centimeter, til disse rum.

   

  Toiletter, første sal

  Der er to toiletter på første sal, men disse er ikke rigtigt indrettet til gangbesværede. Desuden er der et ti centimeter højt dørtrin ind til toiletområdet. Hvis du som gangbesværet har brug for et toilet, når du er til koncert eller lignende, må du et. tage elevatoren ned til stueplan, og benytte toilettet der. Tag fat i en medarbejder, for adgang til stueetagen, ved koncerter.

   

  Anden sal

  På anden sal finder du NygadeHusets Atelier, og Skammekrogen, (mødelokale), samt Musikskolens øvelokale. Adgangsforholdene er generelt ukomplicerede. Der er desuden et toilet med en bred dør. Selve toilettet er dog placeret tæt på en skråvæg, hvilket kan gøre det vanskeligt, at komme på toilettet, der, hvis du er kørestolsbruger. Bed evt. om hjælp.